Politik, krig, försäkringskassan, sport och fonder

Dessa saker debatteras det om jämt..

Hur intresserad är man? Bryr man sig?

Jag kan säga att rent politiskt så vill jag att i vårt land ska vi kunna göra följande:

Vård och omsorg som fungerar på alla plan, dvs är du sjuk ska du få hjälp, det ska finnas kunnig personal och framförallt personal med etik moral och som kan göra sig förstådda samt ge sig tid och naturligtvis gilla sitt jobb!

Ingen ska kunna gå före i en kö beroende på att man är t ex en kändis, politiker eller en sportstjärna. Alla ska behandlas lika har jag brytit ett ben så spelar det ingen roll om jag heter Lucas Lund eller Björn Borg eller Gudrun Schyman eller är en asylsökande flykting.

Skola och barnomsorg ska finnas för alla, med kvalitet och inte i kvantitet. Man ska känna sig trygg och man ska få den utbildning man vill ha och betygen ska inte sätta alltför många käppar i hjulet, för om du verkligen vill bli nåt så ska du få chansen att utbilda dig till det. För många kanske är urduktiga i praktiken men har svårt för att sitta på skolbänken, då kommer lärlingarna in i bilden. Förr kunde man få jobb efter nian och det ska man kunna idag också om än med sämre lön men bättre det än att gå på stan och leva rövare.

Asylsökande flyktingar och alla invandrare som kommer till vårt land ska välkomnas och sättas i skolor på jobb och inte behöva sitta på nån förläggning och passiviseras, de ska känna sig behövda och uppehållstillståndet ska ske snabbt och avvisningar likaså så att man inte rotar sig för att sedan avvisas, familjer ska inte splittras och här anser jag att barnen ska få känna sig trygga för de har inte bett om att få födas till en värld med en massa krig och elände.

Arbete åt alla och när man blir pensionär så är man pensionär, man ska inte hoppa in och jobba för att ta bort jobb från ungdomarna, är man pensionär så ska man njuta av den och tänka att man gjort sitt och det är dags för andra att ta över. Är man arbetslös och får stämpla så ska man sättas i sysselsättning såsom parkarbete, jobba inom vård och omsorg eller jobba ideellt med olika organisationer såsom stadsmissionen frälsningsarmen eller öppen gemenskap och på härbärgen samt få stämpla tills man får ett jobb. Man ska inte få stämpla och bara sitta hemma och invänta sin a-kassa.

Fred på jorden, alla säger det och alla vill det?!?  Varför finns det krig? Jäkla dålig stil skärp er!
De som vill kriga kan göra det på en boxningssäck och få ut sin aggression, slå på den tills du ramlar ihop utmattad och vill du så ställ dessa krigare man mot man ge fan i att använda vapen och se till att de civila får leva sitt liv utan rädsla för att bli torterade skjutna eller hemösa pga idioter som vill kriga.
Krig kostar liv, pengar, förstör samhällen och jag tror ingen ser att det skulle ge nåt? Eller är jag naiv nog att tro "Fred på jorden" vill alla ha????

Fotboll, Ishockey, Slalom, Tennis, Simning, rallycross och höjdhopp m.fl. alla dessa sporter, bra att man utövar det om intresset finns, men jösses, ska det få ta upp halva morgontidningen flera timmar per dygn i TV och alla dessa skador som dessutom verkar gå före i kön för alla andra i sjukvården.. Nää de som sportar får gärna hålla på med det, men "den som sig i leken ger får leken tåla" sportskadorna kostar samhället massor och då får man betala det de kostar för att få hjälp för ni har då åsamkat det själv.
En egen sportkanal och alla andra kanaler är sportfria.

Fonder sparande och AMF, KP, Skandia,  ja name it alla fonder man sparar i och tror sig få en pension när man blir gammal, om man nu blir gammal har man sparat något sådant så ska man då få igen den summa man sparat, man kan ju inte förlora sina pengar för att man sparar de på en fond??  Minns att jag läste om en kvinna som ärvde en miljon, fick råd av banktjänstemannen att satsa i nån fond och det slutade med att hon var skyldig 2 miljoner????!!!  Näää sparar man pengar så ska det vara som förr en bankbok med bra ränta. Spargrisar åt alla som man gratis kan hämta på sina banker, barnen ska få se på "Spara och Slösa" och lära sig vad pengar betyder och se värdet i det.

Uppmana de som vill starta eget till att göra det, men se då också till att de inte bara har företaget under den tid de får bidrag och sen stänger det för att öppna ett nytt för att få nya bidrag, dvs de utnyttjar systemet.
Eller som de som går i konkurs, öppnar nytt och går i konkurs och öppnar nytt går i konkurs, nej en konkurs räcker per person och sedan blir det näringsförbud..

Försäkringskassan - USCH jag ryser och börjar må illa bara av namnet. Folk som är sjukskrivna av sin läkare kanske t o m av 2 läkare, sedan kommer F-kassans läkare och river upp en sjukskrivning, utan att ens ha träffat människan? Här pratar man om att gå in i varandras revir och en f-kasseläkare kanske aldrig ens har jobbat som läkare utan verlkar som om han/hon bara är en läkare på papper.. Nej ens husläkare torde väl inte sjukskriva någon som är frisk? Vice versa så ska inte en f-kasseläkare friskskriva någon som är sjuk?? Detta är SJUKT!

Man betalar underhåll för barn, vilket rent objektivt torde vara rätt, för man är biologisk far till dessa barn. Men om man bor ensam, har en låg inkomst och aldrig träffar barnen, man kanske nekas till det eller barnet inte vill träffa en, man kanske finns som den förälder som bara synliggörs när det är födelsdagstider jular och då önskas det dyra julklappar. Men vardagsförälder tillåts man inte bli. Barnet kanske t o m bor med en styvförälder och så ska man betala underhåll till en familj som redan har 2 inkomster?? Många av de med skulder hos f-kassan har hamnat hos kronofogden, det blir en ond cirkel som går runt runt. Så då räknas en ny sambo/partner in och också dennes inkomst räknas in för att betala in skulden på underhållet! Här är den som betalar underhåll den store förloraren, finns inga rättigheter bara skyldigheter och man svartmålas som bov, för att man inte kommer med dyra presenter, en present på 1273,- i månaden är väl nog? Hur många föräldrar ser till att den summan verkligen går till barnet? Kolla in när underhållet betalas och hur många ensamstående föräldrar som är på krogen eller sitter vid datorn och köper kläder till sig på postorder!  Nää underhåll ska vara inkomstbeprövat från bägge hållen, betalar man underhåll ska man också ha rätt till umgänge, får man underhåll så ska det avsättas till just det barnet.

All privatisering av statliga, kommunala företag såsom vattenfall, barnomsorg, skolor, gruppboenden osv.
Säljer staten/kommunen bort det så ska det inte skänkas bort för att i senare skede bygga nytt för dyra pengar, Känns som om de "Säljer lyxbilar för ingenting bara för att köpa exklusiva bilar dyrt"  tänk efter före.

Nå nu har jag fått avreagera mig lite grann.

Jag är ingen politiker, jag är inte så insatt och detta är bara vad jag tycker. och i Sverige idag ska man väl få tycka? Finns det månne nåt parti som står för allt det jag skrivit?? Knappast....

Logdans Jägermeister och Rönnbacka

Igår överraskade jag min man och vi for till Rönnbacka och klippte gräs och grillade lite korv. Tog 3 säckar med kläder och en hel del saker med oss hem. Linuz var otroligt glad att springa runt ute, men höll sig nära mig för han trodde väl jag skulle lämna honom därute i ödemarken.
Lars gjorde upp eld i öppenspisen och njöt av stillheten och ljudet av en gräsklippare som hans make körde runt runt..
Jezzie låg inomhus och funderade på om vi nu skulle bo där eller???
vi for hemåt och såg små harpaltar längs vägen samt troligen en tjäderhona och tupp.

Innan vi kom hem så ringde Lisa och Theresia och ville att vi skulle åka på logdans till "Norrlia" och agera chaufför. De damerna är svår att neka, de erbjöd sig att gå hem till oss och elda innan så vi skulle kunna duscha.
När vi kom hem så var det världens liv hemma de dammsög de eldade de hade hängt upp tvätt och tömt diskmaskinen - allt för att få chaufför.
Jag började grogga hade bara sprit till en enda grogg så jag öppnade små jägermeisterflaskor och drack dessa.
När vi kom fram så hade jag bara t-shirt på mig modell svart med en felaktig logga på bröstet
"I AM NOT NORMAL"  vilket jag anar att nån som inte känner mig har gett mig...

På dansen var det inte så mycket folk men vi träffade både tatuerade män, narkossjuksköterska, personliga assistenter fanns i mängder en och annan raggarebrud och så tror jag det fanns en kiropraktiker där också.

En man sa att "Jag tycker så mycket om dig" och skulle kramas, han frågade om Theresia var min fru och när jag sa att Lars är min man så flög han upp och gick långt bort och sa att jag inte fick smitta så hans son blev bög.. Han visade oss fingret och gick.

Flera kom till vårt bord och vi hade skojigt värre om än det var i kallaste laget. Jag och Lars dansade sista dansen och sen begav vi oss hemåt.

I morse så klev vi upp efter en sivmorgon och när Lars tittade ut så var alla hönor och tuppen på rymmen ute på gården så jag sprang ut i nattsärken och fick in de lockade med foder..

Nu har vi käkat frukost och det är dags att blanda våffelsmet.

Ha en bra söndag!


Sista lördagen i augusti

Vilket slut på denna månad!

Härligt väder ute, jag har ledig helg och om en vecka är jag i Grekland!

Sommaren har varit underbar på många vis, men det känns som den tog helt tvärt slut.

Fast idag skiner solen och jag ska på loppis i Vindeln och kolla in hembygdsområdet, där hantverkarna visar sina alster.

Lars arbetar.

Dricker mitt morgonkaffe i min nattsärk och njuter av livet.

Utställningen i Hällnäs

Trots vädergudarna så kom det en hel del folk till järnvägsstationen i söndags.

Jag agerade "korvgubbe" och det var skojigt!


Håkan var den förste att provsmaka!
Tore Hugossons korvvagn fick sig en nostalgitripp.

Tack alla besökare!

Hällnäs järnvägsstation

Sista chansen! På begäran!

Extra öppet  på söndag mellan 11-16 på station med utställning om Hällnäs historia!

Jag "anar" att förutom fika till försäljning, trevlig utställning så kan nog det dyka upp eventuellt en korvgubbe också.

Själv ska jag besöka stället!

Välkomna!


TV-licens FY F*N

Jag vet vi är många som retar sig på att man ska betala TV-licens, Radiotjänst har ju denna uppgift att kräva in betalning på TV-licens, den ska man betala oavsett om man ser på TV eller inte, man ska även betala om man har en trasig TV.

Jag tillhör gruppen "FEGA" som betalar licensen, men det är en onödigt dyr avgift.
Jag ser sällan på TV och dessvärre mycket sällan på TV1 och TV2.

Jag HATAR sport på TV, kollar aldrig sådant och anser att man skulle ha en helt egen sportkanal och tog bort alla sporter från alla andra kanaler så fick de som vill ha sport på TV se på den kanalen.

Inför istället en lägre avgift liknande "kyrkoskatten" på alla som betalar skatt en "TV-skatt" och de som vill gå ur anmäler detta precis som när man vill gå ur kyrkan.

Enkelt, besparar en massa TV-pejlare och "TV-skatten" skulle få vara 50,- per månad för alla skattebetalare på det viset så skulle pengarna strömma in obehindrat och man skulle spara en hel del skog på alla pappersräkningar som skickas, personal som pejlar och Radiotjänst i Kiruna skulle få andra uppgifter såsom se till att TV-programmen blir nåt att se inte något som man swappar förbi pga denna eländiga sport..

Nån som håller med??

Ett vallöfte vore ju bra "Bort med TV-licens in med TV-skatten"


Syrran varit på besök, likaså Astrid och så har jag cyklat omkull!

Syrran ville fixa till håret..


Lars fixade till hennes hår..


Han gjorde Lina också fin!

Vi hade kul!

Syskonkärlek!

Hoppas det inte dröjer dryga fyra år till nästa besök!
Oftare kan man väl komma och skratta med brorsan sin??

Chokladbollstillverkningen i full gång!


Cyklade ikväll kom upp i fart hann ej bromsa flög över styret landade och stötte benet.. aj aj aj!

När jag var liten hade jag mycket svårt för att lära mig cykla - bromsade genom att cykla mot husväggar..
Min syster knuffade en gång mig så jag föll med cykeln i en rosbuske med massor av brännhäxor, jag hade endast simbyxor på mig..
Jag ska nog sluta cykla..

Må gott ni som tittar in här!

Nu ska jag jobba natt några nätter framöver..


Undrar om gaspedalen försvann?

Eller står jag och stampar på bromspedalen?
Verkar som om bloggandet är under uppehåll eller har upphört.
Nej så kanske det inte är, det är bara det att det är sommar och då har man annat för sig!

Igår var jag till Umeå.

Såg detta hann snabbt ta fram kameran innan det skiftade om till grönt.For till nakenbadet men där blåste det och solen höll sig bakom molnen så jag for vidare efter en stund på bryggan


Det blev lite matinköp och sedan en fika hos min dotter och hennes pojkvän i Holmsund.

Jag och dottern for hem till Hällnäs.

Idag har jag huvudvärk och har ändå tänkt vara nyttig på min lediga dag.


RSS 2.0